FROM THE BLOG

Το Xperia 5 προστίθεται στις ναυαρχίδες της Sony για να προσφέρει δημιουργικές εμπειρίες ψυχαγωγίας σε μια κομψή και συμπαγή σχεδίαση

Η Sony συνεχίζει την εξέλιξη της smartphone συλλογής της με την παρουσίαση του Xperia 5, την τελευταία προσθήκη στις ναυαρχίδες της, φέρνοντας τις βασικές τεχνολογίες του Xperia 1 σε ένα συμπαγές και κομψό σχεδιασμό.https://images.sonymobile.com/image/api.sonymobile.com/files/04_Xperia-5_Gallery-Product-Image_Red-5e0cd97eae0bb0d10924eee0271a7d77.png?wid=660

«Με το Xperia 5 έχουμε φέρει ό,τι αγάπησαν οι πελάτες μας στο Xperia 1 με έναν μικρότερο σχεδιασμό, πάντα με την πιο πρόσφατη και βραβευμένη τεχνολογία της Sony», δήλωσε ο Mitsuya Kishida, Πρόεδρος της Sony Mobile Communications. «Το Xperia 5 συνεχίζει να προσφέρει ασυμβίβαστες επιδόσεις και κορυφαίες εμπειρίες σε ένα smartphone, μόνο με τη Sony

  • Κομψό και συμπαγές σώμα σε έναν εκλεπτυσμένο σχεδιασμό τσέπης
  • Κάμερα τριπλών φακών με την καταξιωμένη τεχνολογία «Eye AF» που διαθέτουν οι κάμερες Alpha™ της Sony, διαδοχικές λήψεις «burst» έως και 10 fps AF/AE (Αυτόματη εστίαση και αυτόματη έκθεση) με αυξημένους υπολογισμούς έως και 30 fps
  • 21: 9 CinemaWide™ οθόνη 6,1 ιντσών Full HD+ OLED και ήχος Dolby Atmos® με εξαιρετική ακρίβεια χρώματος και καθηλωτική λεπτομέρεια στο περιεχόμενο
  • Ο βελτιωμένος ενισχυτής παιχνιδιών σάς επιτρέπει να καταγράφετε το gameplay σας, καθώς και να αλλάζετε τη φωνή σας

Προηγμένη τεχνολογία σε κομψή και συμπαγή σχεδίαση

Το Xperia 5 παρέχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Xperia 1 σε ένα μικρότερο σώμα, ενώ διατηρεί την οθόνη 21:9 Cinema Wide. Το κομψό, μεταλλικό πλαίσιο προστατεύεται με τη βοήθεια ανθεκτικού γυαλιού Corning® Gorilla® Glass 6 στο μπροστινό και πίσω μέρος, ενώ η πιστοποιημένη από το Xperia 5 IP65/IP68 ανθεκτικότητα[i]στο νερό προστατεύει από τα υγρά στοιχεία.

Η οθόνη 21:9 Cinema Wide προσφέρει μεγαλύτερη ωφέλιμη επιφάνεια και είναι ιδανική για την ταυτόχρονη λειτουργία δύο εφαρμογών. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία διαχωρισμένης οθόνης γρήγορα και εύκολα με την αίσθηση «Side», την εφαρμογή πολλαπλών παραθύρων 21:9 ή μέσω φωνητικής εντολής.

Τρεις κάμερες, τρεις φακοί, ατελείωτες δυνατότητες

Το Xperia 5 διαθέτει τον BIONZ X™ επεξεργαστή για κινητά και μια προηγμένη κάμερα τριπλού φακού με αισθητήρες 12MP και σταθεροποίηση εικόνας Optical Steady Shot™. Με έναν 16χιλ. για εξαιρετικά ευρείας γωνίας λήψεις φακό, έναν ευέλικτο φακό 26mm και έναν 52mm φακό για πορτρέτα και τηλεφακό (35mm ισοδύναμο), είστε έτοιμοι για κάθε περίσταση.

Στο Xperia 1 παρουσιάσαμε την παγκόσμια πρώτη εφαρμογή του «EyeAF[ii]» σε smartphone και με το Xperia 5 εξελίσσουμε αυτήν την τεχνολογία με επιπλέον βελτιώσεις κάμερας, τις οποίες έχουμε πάρει από τις φωτογραφικές μηχανές Alpha της Sony. Με το Xperia 5 μπορείτε να παρακολουθείτε τη δράση με συνεχείς λήψεις σε ριπές έως 10 fpsAF/AE (Αυτόματη εστίαση και αυτόματη έκθεση). Το Xperia 5 έχει επίσης αυξημένους υπολογισμούς AF/AE έως 30fps, επιτρέποντάς σας να καταγράφετε κινούμενα θέματα με εστίαση ακριβείας.

Καταγράψτε εκπληκτικές εικόνες χαμηλού φωτισμού με τον φωτεινό φακό F1.6, τον αισθητήρα εικόνας με 1,4μm pixel pitch και «Dual Photo Diode». Σε συνδυασμό με την τεχνολογία μείωσης θορύβου RAW, το Xperia 5 παράγει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες χαμηλού φωτισμού.

Σε συνέχεια του Xperia 1, το Xperia 5, επίσης, προάγει την κινηματογράφηση από ένα κινητό τηλέφωνο στο επόμενο στάδιο, έχοντας την υποστήριξη των μηχανικών του επαγγελματικού τμήματος ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της Sony. Το Cinema Pro της Cine Alta έχει βελτιωθεί περαιτέρω, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε πολλαπλά έργα με διαφορετικές ρυθμίσεις, καθώς και μεγαλύτερη ευελιξία στη ρύθμιση της ισορροπίας λευκού, της χειροκίνητης εστίασης και των επιπέδων ηχογράφησης για μαγνητοσκοπήσεις, ακριβώς, όπως προβλέπεται από τον δημιουργό. Για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, σάς δίνεται πλέον η δυνατότητα να «κόψετε» μεμονωμένα κλιπ και να τα συγχωνεύσετε για λήψη κινηματογραφικών ταινιών εν κινήσει με επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Νέο χαρακτηριστικό για το Xperia 5, η λειτουργία «Photography advice» που αποτρέπει φωτογραφικές αστοχίες κατά την διάρκεια των λήψεων, όπως το δάχτυλό σας μπροστά από το φακό της κάμερας ή λήψη ανθρώπου με τα μάτια κλειστά, διασφαλίζοντας πάντα την τέλεια φωτογραφία.

Το Xperia 5 είναι, επίσης, συμβατό με την εφαρμογή Imaging Edge™ Mobile[iii]της Sony που σας επιτρέπει να μεταφέρετε εικόνες από τη συμβατή Alpha ή Cyber-shot™ φωτογραφική σας μηχανή, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την ποιότητα λήψης αλλά και να μοιράζεστε εύκολα περιεχόμενο, απευθείας από το Xperia 5, στα socialmedia.

Απολαύστε καθηλωτικό περιεχόμενο με οθόνη 21:9 Cinema Wide και ήχο Dolby Atmos

Το Xperia 5 φέρνει την κινηματογραφική αναλογία 21:9 σε μια μικρότερη κλίμακα, για μια εμπειρία προβολής που είναι σύμφωνη με την πρόθεση των δημιουργών.

Η Full HD+ OLED 21: 9 Cinema Wide οθόνη 6,1 ιντσών είναι εξοπλισμένη με τις βραβευμένες τεχνολογίες των BRAVIA® τηλεοράσεων της Sony με τεχνολογία X1™ για κινητά, που προσφέρει HDR (High Dynamic Range) επεξεργασία για μεγαλύτερη αντίθεση, χρώμα και σαφήνεια.

Το Xperia 5 προσφέρει, επίσης, τη λειτουργία «Creator» της Cine Alta, εμπνευσμένη από την αναπαραγωγή χρωμάτων Master Monitor, προσφέροντας ακρίβεια χρωμάτων εν κινήσει. Όπως συμβαίνει και με το Xperia 1, το Xperia 5 έχει επίσης διαβάθμιση[iv] τόνων 10-bit, ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει μυριάδα χρωμάτων και παρέχει βαθύτερα μαύρα, ενώ τα χρώματα εμφανίζονται πιο φυσικά. Η οθόνη, μαζί με την πρωτότυπη, ανεπτυγμένη επεξεργασία εικόνας, υποστηρίζει ευρύ διάστημα χρωμάτων ITU-RBT.2020, καθώς και το DCI-P3 με Illuminant D65.

Η ψυχαγωγία ενισχύεται περαιτέρω από το Dolby Atmos, σε συνεργασία με τη Sony Pictures Entertainment, για μια εκπληκτική εμπειρία που σας καθηλώνει με απαράμιλλο ρεαλισμό, όταν χρησιμοποιείτε ακουστικά αλλά και τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία του Xperia 5. Ενώ με τις τεχνολογίες ήχου της Sony, τον Hi-Res ήχο τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα[v], τα DSEE HX και τα στερεοφωνικά ηχεία, έχετε τη δυνατότητα να ακούτε μουσική στην πιο καθαρή μορφή της.

Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία ψυχαγωγίας, μπορείτε πλέον να απογειώσετε το παιχνίδι με τον βελτιωμένο «Game enhancer», που σας επιτρέπει να καταγράφετε το παιχνίδι σας με τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης σε 20fps και να συνθέσετε τη φωνή σας με τη δυνατότητα διαμόρφωσης της φωνής.

Μείνετε συνδεδεμένοι και διασκεδάστε, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας

Το Xperia 5 διαθέτει τη νέα λειτουργία «Smart connectivity» για να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο βέλτιστο δίκτυο. Χρησιμοποιεί τη μηχανή βαθιάς εκμάθησης της Sony, (Neural Network Libraries) για την ανάλυση σημάτων Wi-Fi και την πρόβλεψη βραχυπρόθεσμων ζητημάτων συνδεσιμότητας. Η λειτουργία «Smart connectivity» θα μετατραπεί αυτόματα σε LTE, όταν προβλέπει οποιοδήποτε συμβιβασμό στη σύνδεση Wi-Fi, για να διασφαλισθεί ότι έχετε πάντα τη βέλτιστη συνδεσιμότητα.

Το Xperia 5 διαθέτει την τελευταία κορυφαία πλατφόρμα Qualcomm® Snapdragon™ 855 με ενσωματωμένο μόντεμ X24 LTE για βελτιωμένη απόδοση με συνδεσιμότητα Gigabit LTE. Διαθέτει τεχνολογία 4 x 4 MIMO που υποστηρίζει όλες τις ζώνες εμβέλειας LTE, υποστηρίζοντας μοναδικά και τις χαμηλές ζώνες, έτσι ώστε να είστε συνδεδεμένοι ακόμα και σε περιοχές με ασθενή κάλυψη σήματος.

Το Xperia 5 διαθέτει επίσης τη λειτουργία «Smart Stamina», γρήγορη φόρτιση USB PD και μια μπαταρία 3140mAh για ατελείωτες ώρες διασκέδασης, καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Συνδυάστε το Xperia 5 με το στυλ σας επιλέγοντας ανάμεσα σε τέσσερα κομψά χρώματα: Μπλε, Κόκκινο, Μαύρο και Γκρι, που δημιουργούν μια κομψή αίσθηση βάθους και χρώματος. Θήκες σε αντίστοιχα χρώματα είναι επίσης διαθέσιμες για το Xperia 5, το «StyleCoverView», το οποίο σας επιτρέπει να βλέπετε ειδοποιήσεις και περιεχόμενο ακόμη και όταν το κάλυμμα είναι κλειστό, το «StyleCoverBack» που προστατεύει το τηλέφωνό σας από ατυχήματα και το νέο «StyleCoverLeather».

Διαθεσιμότητα

Το Xperia 5 θα συνοδεύεται από το λογισμικό Android™ 9 Pie και θα είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο του 2019. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουμε σύντομα.

[i]Το Xperia 5 είναι ανθεκτικό στο νερό και προστατεύεται από τη σκόνη, οπότε μην ανησυχήσετε αν βρεθείτε στη βροχή ή αν θέλετε να ξεπλύνετε τη βρωμιά κάτω από μια βρύση, αλλά θυμηθείτε ότι όλες οι θύρες και τα προσαρτημένα καλύμματα πρέπει να είναι καλά κλειστά. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται τη συσκευή εντελώς υποβρύχια ή να την βάλετε σε θαλασσινό νερό, αλμυρό νερό, χλωριούχο νερό ή υγρά όπως αλκοολούχα ποτά. Η κατάχρηση και η ακατάλληλη χρήση της συσκευής θα ακυρώσει την εγγύηση. Η συσκευή έχει δοκιμαστεί σύμφωνα με την κατηγορία Ingress IP65/68. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη διεύθυνση www.sonymobile.com/waterresistant. Σημειώστε ότι το Xperia 5 διαθέτει θύρα USB χωρίς κάλυμμα, για σύνδεση και φόρτιση. Η θύρα USB πρέπει να είναι εντελώς στεγνή πριν τη φόρτιση.

[ii]Η κάμερα του Xperia 1 διαθέτει λειτουργία EyeAF (αυτόματη εστίαση), ικανή να εντοπίζει και να κρατάει εστιασμένο το ανθρώπινο μάτι.. Έχει επιβεβαιωθεί από το Strategy Analytics’ SpecTRAXService έναντι των δημοσιευμένων προδιαγραφών κάμερας για περισσότερα από 14.000 smartphones. Επιβεβαίωση από τις 16 Μαΐου 2019.

[iii]Διαδοχική εφαρμογή του Play Memories Mobile. Οι υπάρχοντες χρήστες του Play Memories Mobile μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, κάνοντας αναβάθμιση στο Play Memories Mobile

[iv]8-bit οθόνη με εξομάλυνση λογισμικού 2 bit

[v]Με τη μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς 990 kbps

Νομικές διευκρινίσεις

1) Τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την τοπική παραλλαγή του προϊόντος. 2) Οι ώρες λειτουργίας επηρεάζονται από τις προτιμήσεις δικτύου, τον τύπο κάρτας SIM, τα συνδεδεμένα εξαρτήματα και διάφορες δραστηριότητες, π.χ. παίζοντας παιχνίδια. Τα περιεχόμενα του κιτ και οι επιλογές χρωμάτων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την αγορά. Η πλήρης γκάμα αξεσουάρ ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη σε κάθε αγορά. 3) Τα εικονίδια που εμφανίζονται είναι μόνο για επεξηγηματικούς σκοπούς. Η αρχική οθόνη ενδέχεται να εμφανίζεται διαφορετική στο προϊόν σας. Ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες στη χώρα ή την περιοχή σας.

“SONY” και “Xperia” είναι εμπορικά σήματα ή κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα της SonyCorporation. Όλα τα υπόλοιπα εμπορικά σήματα ή καταχωρημένα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα εμπορικά σήματα κατά κύριο λόγο βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας, στη διεύθυνση: www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright

Το Android είναι εμπορικό σήμα της GoogleLLC.

Τα Qualcomm και Snapdragon είναι εμπορικά σήματα της Qualcomm Incorporated, καταχωρημένα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Η Qualcomm Snapdragon είναι προϊόν της Qualcomm Technologies, Inc. ή/ και των θυγατρικών της.

 

Πηγή: Sony PressCenter

 

Comments are closed.