FROM THE BLOG

iKydz : Το απαραίτητο εργαλείο του κάθε γονέα

H OMNITECH φέρνει στην Ελλάδα το iKydz: τον απλό και αποτελεσματικό τρόπο να κρατήσετε ασφαλή τα παιδιά σας στο διαδίκτυο

Τα παιδιά περνούν αρκετές ώρες στο Internet καθημερινά, από μικρές κιόλας ηλικίες. Περισσότερο από το 40% των παιδιών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο από την ηλικία των 7 ετών ενώ το 20% δηλώνει πως έχει ξεκινήσει από την πολύ μικρή ηλικία των 4-6 ετών.

Με το 70% των παιδιών να αφιερώνουν μέχρι και 2 ώρες ημερησίως στο YouTube, και αντίστοιχα μεγάλο ποσοστό να αναλώνεται στα κοινωνικά δίκτυα, 1 στους 4 μαθητές είτε παραδέχεται πρόβλημα εθισμού είτε δεν γνωρίζει ότι έχει εθιστεί στο διαδίκτυο.

Σε ερευνά που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε 14.000 μαθητές, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Ενδεικτικά, τo 41% των παιδιών αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους, το 14% μοιράζεται προσωπικό υλικό στο διαδίκτυο , το 21% έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο , ενώ το 70% δημιουργεί προφίλ σε κοινωνικό δίκτυο. Πάνω από οι μισοί νέοι και νέες έχουν συναντήσει ακατάλληλο για την ηλικία τους περιεχόμενο, και σχεδόν οι μισοί γονείς δεν βάζουν όρια στην χρήση του διαδικτύου.

Το iKydz ήρθε για να φέρει λύση στο πρόβλημα. Είναι ένα σύστημα ελέγχου του διαδικτύου και των εφαρμογών του. Εφαρμόζει φίλτρα και online ωράρια κατάλληλα για την κάθε ηλικία σε μεμονωμένες συσκευές, όλα διαχειριζόμενα από μια εφαρμογή στο smartphone του γονέα.

Η εγκατάσταση είναι πολύ εύκολη. Η συσκευή iKydz συνδέεται στο ρούτερ του σπιτιού, ο χρήστης κάνει λήψη της δωρεάν εφαρμογής iKydz Parental Controller και εγγράφεται. Μόλις συνδεθεί, αλλάζει τις ρυθμίσεις wifi στις συσκευές των παιδιών, ώστε να συνδεθούν στο σύστημα iKydz.

Στο σύστημα μπορούν να συνδεθούν εώς 254 συσκευές που συνδέονται στο Internet, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στον τύπο της συσκευής (πχ κινητά τηλέφωνα, tablet, φορητούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, ακόμα και κονσόλες παιχνιδιών).

Το iKydz προσφέρει πολλές δυνατότητες στον γονέα. Μπορεί να παρακολουθεί την online χρήση του παιδιού οπουδήποτε και αν βρίσκεται με την ηλεκτρονική πύλη iKydz ή την εφαρμογή Parental Controller. Μπορεί να ελέγξει ιστοσελίδες που επισκέπτεται, τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί, τα παιχνίδια που παίζει Online και τον χρόνο που αφιερώνει σε όλα αυτά.

Το iKydz μπορεί:

·Να ρυθμίσει τον χρόνο που θα έχει πρόσβαση το παιδί στο διαδίκτυο ανα συσκευή, να βάλει φίλτρα και όρια σε ιστοσελίδες που μπορεί να επισκέπτεται το παιδί, από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής του.

·Αποκλείει ακόμα και τα ανεπιθύμητα pop-ups.

·Μπορεί ο γονέας να αποκλείσει ιστότοπους με ακατάλληλο περιεχόμενο και εφαρμογές καθώς και το online gaming.

·Έχει την δυνατότητα να αποκλείσει οποιονδήποτε ιστότοπο, που δεν θέλει ο γονέας να βλέπει το παιδί του.

·Διαχειρίζεται ή μπλοκάρει παιχνίδια στο Internet όπως το Fortnite, το Minecraft, το Bluewhale ή το Roblox.

·Ακόμα, το iKydz δίνει τη δυνατότητα καθολικής διακοπής ίντερνετ στον γονέα, όπως και προσωρινής διακοπής την ώρα του φαγητου.

Τις παραπάνω δυνατότητες τις δίνει χωρίς έξτρα χρεώσεις, μέσω της εφαρμογής smartphone. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και οδηγίες εγκατάστασης μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του iKydz, www.ikydz.gr .

Μπορείτε να προμηθευτείτε τώρα το iKydz Home και iKydz Pro σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω διαδικτύου, από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα omnistore.gr .

 

Comments are closed.