FROM THE BLOG

Από την έννοια στη δημιουργία: Η σχεδίαση του Galaxy Fold

Το Galaxy Fold άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των κινητών συσκευών. Προσφέροντας δυνατότητες αναδίπλωσης σε ένα smartphone, η Samsung στοχεύει να παρουσιάσει στους χρήστες μια εντελώς νέα περιοχή δυνατοτήτων για το τι μπορεί να κάνει η συσκευή τους για αυτούς.

Η Samsung ξεκίνησε το έργο της σχεδίασης του Galaxy Fold με στόχο να καταστήσει τη ζωή των χρηστών κινητής τηλεφωνίας πιο βολική, λαμβάνοντας υπόψη το πώς ένας νέος μηχανισμός αναδίπλωσης θα εξυπηρετούσε τις καθημερινές εμπειρίες των ανθρώπων. Διαβάστε παρακάτω για μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς η Samsung έφερε στη ζωή το Galaxy Fold.

 

Αντιμετωπίζοντας νέους παργοντες μορφής

Δεδομένου ότι οι καθημερινοί τρόποι ζωής των καταναλωτών έχουν γίνει πιο διαφοροποιημένοι, τόσο οι ανάγκες τους, και η τεχνολογία που χρησιμοποιούν, φυσικά, πρέπει να συμβαδίζουν. Το Galaxy Fold διαθέτει έναν εντελώς νέο παράγοντα μορφής με την οθόνη Infinity Flex Display, η οποία παρέχει την πιο φυσική εμπειρία κρατήματος ακόμα για τον χρήστη. Η ομάδα σχεδιασμού του Galaxy Fold ξεκίνησε με τα βασικά στοιχεία του “πτυσσόμενου” και τι σημαίνει αυτή η δράση στην καθημερινή ζωή, μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο τα διάφορα πράγματα διπλώνουν και εκτυλίσσονται, καθώς και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η κάθε διαδικασία δίπλωσης. Οι άνθρωποι στην πραγματικότητα διπλώνουν και ξεδιπλώνουν όλα τα αντικείμενα στην καθημερινότητά τους, από τα βιβλία τους μέχρι τα πορτοφόλια τους.

Η ομάδα σχεδιασμού συνεργάστηκε στενά με την ομάδα μηχανικών για να βρει το πιο βολικό και αισθητικά ευχάριστο σχέδιο για μια πτυσσόμενη συσκευή. Η ομάδα δημιούργησε πάνω από 1.000 πρωτότυπα χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα υλικών, συμπεριλαμβανομένου του αφρώδους χαρτονιού και των διαφόρων υφασμάτων και τελικά εγκαταστάθηκε σε ένα πτυσσόμενο σχέδιο.

Βελτιστοποίηση της πτυσσόμενης εμπειρίας

Το Galaxy Fold διαθέτει στοιχεία σχεδίασης που προσφέρουν στους καταναλωτές μια εμπειρία χρήστη που είναι τόσο οικεία όσο είναι βολική. Με την ενσωμάτωση των ιδιόκτητων νέων τεχνολογιών της συσκευής, από την οθόνη Infinity Flex έως τη μεντεσέ, η Samsung ανέπτυξε ένα σχέδιο που θα εξασφαλίζει την εύκολη λειτουργία με το ένα χέρι, καθώς και μια άνετη και συναρπαστική εμπειρία πλήρους οθόνης.

Τα στοιχεία της σχεδίασης του Galaxy Fold εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη ευκολία χρήσης. Η μεγάλη οθόνη Infinity Flex της συσκευής, η οποία γίνεται 7,3 ίντσες όταν ξετυλίζεται, σχεδιάστηκε για να είναι το βέλτιστο μέγεθος για να μεταφέρεται όταν διπλώνεται. Ο εσωτερικός πτυσσόμενος μεντεσές όχι μόνο παρέχει μια ενστικτώδη και οικεία αίσθηση αναδιπλώσεως αλλά επίσης βοηθά στην προστασία της οθόνης. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες ανεξάρτητα από το πόσο κρατούν τη συσκευή.

Ο λεπτός και εργονομικός σχεδιασμός του Galaxy Fold παρέχει στους χρήστες μια άνετη λαβή. Το μέγεθος και η αναλογία της συσκευής έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήση με ένα ή δύο χέρια, ευθυγραμμίζοντας τις μοναδικές δυνατότητες του Galaxy Fold, όπως το πολυδιαφορτισμό με το Multi-Active Window. Το εμπρός και πίσω μέρος της συσκευής όταν διπλώνεται (ή ολόκληρο το πίσω μέρος της συσκευής όταν ξεδιπλώνεται) έχει την ίδια ένταση, σχήμα και διαστάσεις, με ομοιόμορφη κατανομή βάρους στην αριστερή και δεξιά πλευρά της συσκευής, ώστε να αισθάνεται ισορροπημένη και φυσικό να κρατήσει. Επιπλέον, η τοποθέτηση του δακτυλικού αποτυπώματος στο πλάι του Galaxy Fold ευθυγραμμίζεται με εκεί που πέφτει ο αντίχειρας του χρήστη, έτσι το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου είναι τόσο διαισθητικό όσο το ξεδιπλώνει.

Σχεδιασμός του μέλλοντος , φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία

Όχι μόνο το Galaxy Fold έχει σχεδιαστεί με μοναδική δυνατότητα αναδίπλωσης, έχει και εξαιρετική εμφάνιση. Η Samsung επεξεργάστηκε με ακρίβεια το σχεδιασμό του. Προκειμένου να δημιουργηθεί μια απρόσκοπτη εμφάνιση του καλύμματος της συσκευής από την οθόνη στην άκρη της ίδιας της συσκευής, η Samsung εφάρμοσε σε εξελιγμένη διαδικασία στο μπροστινό μεταλλικό πλαίσιο.

Τέλος, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Galaxy Fold, που παρέχει στους χρήστες μια πλούσια εμπειρία στον τρόπο ζωής, η διαδικασία σχεδιασμού δεν σταματά στην ίδια τη συσκευή. Σαν τελευταία πινελιά, το Galaxy Fold έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας υλικά φιλικά προς το περιβάλλον – το πρώτο προϊόν της Samsung που το έχει εφαρμόσει σε όλα τα μέρη συσκευασίας. Σε ένα άλλο πρώτο για ένα προϊόν της Samsung, το κουτίέχει σχεδίαση πολλαπλών επιπέδων, έτσι ώστε η εμπειρία πλήρους οθόνης του Galaxy Fold να ξεκινά από τη στιγμή που ο χρήστης ανοίγει το κουτί.

Η Samsung προσβλέπει στην περαιτέρω καινοτομία στον αναδιπλούμενο χώρο, βλέποντας ποιες θα είναι οι επόμενες τάσεις στα πτυσσόμενα σχέδια.

Comments are closed.